Monday, 6 February 2012

Surau Nurul Ehsan Juara Keseluruhan Perarakan Maulid Nabi Masjid Al-Ansar 1433H/2012


Gambar kenangan Kontinjen Surau Nurul Ehsan 

Keramat, 5 Feb - Sepanduk kontinjen perarakan Surau Nurul Ehsan telah dipilih sebagai juara kategori sepanduk terbaik di dalam progam Perarakan dan Sambutan Maulidur Rasul 1433H/2012 anjuran Masjid Al-Ansar awal pagi ini.

Pengerusi SNE, Rustam menerima hadiah Juara Sepanduk Terbaik.

Kategori keseragaman pakaian, laungan solawat terbaik dan perarakan terbaik dimenangi surau-surau lain namun SNE masih lagi disenaraikan sebagai penyandang juara keseluruhan. 

Berkonsepkan rekabentuk sepanduk baru, kubah dan trapezium, sepanduk kontinjen, sepanduk kecil 25 rasul, keseragaman pakaian baju melayu lengkap dan aksesori reben, bunga penangga dan kerongsang songkok, dan juga paluan kompang, SNE telah dinobatkan sebagai juara keseluruhan bagi sambutan tersebut. 

Muhd Khairul Azmi sebagai ketua perarakan tampil ke pentas menerima hadiah berupa Trofi Juara Keseluruhan.Ketua Perarakan, Khairul Azmi menerima Hadiah Juara Keseluruhan Sambutan.


Keseragaman pakaian baju melayu lengkap, kerongsang songkok, bunga penangga dan reben songkok

 
Pasukan berarak diiringi paluan kompang


Sepanduk rekaan baru, Sepanduk Trapezium, Sepanduk Kubah dan Sepanduk Kontinjen


"Semangat Asas Perpaduan Ummah"
Semangat dan kerjasama menjalinkan perpaduan yang kukuh sesama ahli kariah Taman Desa Keramat

Berkat usaha dan kerjasama penduduk SNE dan KBTDK berhasil dengan kejayaan tersebut. Terima kasih kepada semua ahli kelab dan SNE yang bertungkus lumus dalam persediaan Sambutan Perarakan Maulidur Rasul 1433H/2012M. Turut diraikan juga kepada penyumbang/dermawan yang ikhlas membantu Surau Nurul Ehsan.


   
Khairul Azry menang hadiah hamper cabutan bertuah
Saat mendebarkan menanti keputusan Juara Keseluruhan
Kumpulan Zanji Masjid Al Ansar menyambut kehadiran Kontinjen Perarakan

Dikesempatan ini, kami ingin menjemput semua yang singgah di blog ini untuk hadir Sambutan Maulid Nabi 1433H Surau Nurul Ehsan pada 11/02/12 (Sabtu) pukul 7:30pagi dan Forum Perdana Maulid Nabi pada hari yang sama pukul 8:00malam.

No comments :

Post a Comment